Kako negovati kožu tela nakon letnjeg perioda

Kako negovati kožu tela nakon letnjeg perioda

 

Jedan od glavnih problema kože je dehidratacija. Dehidrirana, suva koža deluje starije i sitnije bore postaju vidljive. Neophodno je da koži nadoknadimo vlažnost koju je izgubila. Pravilna nega nakon letnjeg perioda podrazumeva korišćenje hranljivih mleka, koje dodatno daju elastičnost koži, sprečavaju njeno isušivanje i istovremeno intenzivno vrše hidrataciju kože.

Koža tela se nakon sunčanja i pored pravilne nege i adekvatne zaštite od UV zraka, peruta i deluje suvlje nego obično. Nje neuobičajeno da imate osećaj neprijatnog zatezanja kože. To je neizbežno i dešava se uvek kada je koža izložena većoj količini sunčevih zraka nego tokom čitave godine. Zato je neophodna pravilna zaštita od sunca tokom letnjih meseci. Naša preporuka je ručno izrađeno ulje za sunčanje koje možete nabaviti u svakoj Farmanea apoteci.

Ono što karakteriše ulje za sunčanje je vrhunski kvalitet. Sadrži brojna prirodna ulja sa zaštitnim faktorom od kojih je najzastupljenije ulje semena maline koje ima SPF 30. Pored ulja semena maline, ulje sadrži i cocoa butter i ulje šargarepe bogato beta karotenom koje doprinosi bržem tamnjenju i očuvanju boje. Ulje je prijatnog mirisa zahvaljujući prisustvu cocoa buttera.

Obavezna nega kože tela nakon sunčanja  podrazumeva da se nakon tuširanja na telo nanese što bogatije i hranljivije mleko za telo. Preparat koji odgovara svakom tipu kože tela je i ručno izrađeno mleko za telo koje se proizvodi u magistralnoj laboratoriji. U toku je akcija u svim Farmanea apotekama da se uz kupljeno ulje za sunčanje dobija mleko za telo na poklon.