Korisne informacije

  BLIŽE SE PRAZNICI, IZDAHNIMO STRES

  Postoji pozitivan i negativan stres. Pozitivan je onaj koji kratko traje, povećava nam opreznost i koncentraciju, daje snagu.

  Neželjeni efekti magnezijuma

  Obično se kaže da magnezijum izaziva dijareju ako se uzme u velikoj količini, ali nekad ga uzmemo u preporučenoj dozi i svejedno dobijemo dijareju. To je zato sto uzmemo oblik magnezijuma koji se ne apsorbuje dobro u crevima, samim tim daje manje rezultate i ne rešava nam tegobe, a više osećamo neželjene efekte.

  Migrena, kurkuma i omega 3

  Kako je migrena bazično upalni proces, a kurkumin i omega 3 imaju antiinflamatono
  dejstvo, studija je samo još jednom potvrdila njihovu efikasnost i sinergiju na upalne
  procese.

  Stres od povratka sa godišnjeg odmora: simptomi i pomagala

  Događa vam se da ste kada se vratite na posao posle odmora umorniji nego pre i pitate se kako je to moguće?

  Kurkuma i đumbir, zajedno smo jači

  Kurkuma, đumbir se već milenijumima se koriste u tradicionalnoj orijentalnoj i ajurveda medicini. Tradicionalno spadaju u kategoriju "toplih" začina.

  Zašto spajati magnezijum sa vitaminom D?

  Poslednjih godina smo svedoci renesanse vitamina D, svakako ne bez razloga.
  Od uvek se znalo da je vitamin D neophodan za apsorpciju kalcijuma, kao i njegovu reapsorpciju na nivou bubrega, to jest za zdravlje kostiju, ali da li je to sve?

  Taurin stimuliše ili opušta?

  Taurin poznajemo svi zahvaljujući njegovom prisustvu u energetskim pićima.
  Neki od brendova posebno naglašavaju prisustvo taurina u svom proizvodu čuveni natpisom: «SADRŽI TAURIN».

  Zašto uzimati kurkumu dva puta na dan?

  Već smo pričali o bioraspoloživosti kurkumina i tehnologijama prevazilaženja ovog problema, ali poteškoće vezane za koncentraciju kurkume se ne završavaju na tome.

  Pozitivan uticaj kurkume na zdravlje i farmaceutski savet

  O kurkumi se dosta priča poslednjih godina, reklo bi se da je vrlo moderna kako među naučnicima, tako i u široj javnosti. Poslednjih 10 godina je urađen najveći broj istraživanja

  Stres, magnezijum i vitamini B

  U situacijama stresa pod uticajem hormona, npr. adrenalina, magnezijum se izbacuje putem urina u većim količinama, što prouzrokuje njegov nedostatak u organizmu.

  Magnezijum i folati u trudnoći i tokom dojenja

  U toku trudnoće i dojenja su povećane potrebe za magnezijumom. U trudnoći zbog razvoja ploda, povećanja volumena cirkulacije, ili zbog već postojeg nedostatka magnezijuma u organizmu majke.

  SEZONA GRIPA

  Sezona gripa počinje sredinom jeseni i traje do prvih dana proleća. Zbog naglih promena temperature u poslednje vreme, povećan je broj obolelih. Takođe, utiče i neadekvatno oblačenje i hladnoća.

  SAMOKONTROLA U DIJABETESU

  Diabetes mellitus ili šećerna bolest je najčešća metabolička bolest savremenog doba. To je oboljenje u kome je nivo šećera (glukoze) u krvi iznad normalnih vrednosti, nastalog zbog smanjenog lučenja insulina ili zbog defekta u njegovom dejstvu. Insulin je hormon koji luči pankreas i koji kontroliše nivo glukoze (šećera) u krvi.

  Krem za ruke sa 10% uree za pravilnu negu

  Kako je prošla sezona leta, vreme tokom koga je cela koža izložena sunčevim zracima prirodno je da je izgubila vlažnost i elastičnost. Koža je najčešće najsuvlja na rukama, gde najbrže i puca. Uzroci potiču iz spoljašnje sredine

  Kako negovati kožu tela nakon letnjeg perioda

  Jedan od glavnih problema kože je dehidratacija. Dehidrirana, suva koža deluje starije i sitnije bore postaju vidljive. Neophodno je da koži nadoknadimo vlažnost koju je izgubila.